Scopul acesteia este de a evalua comportamentele, trăsăturile de personalitate și abilitățile cognitive ale unui individ. Evaluarea psihologică poate contribui la alcătuirea unui plan de intervenție adaptat abilităților psihologice individuale.

Psihoterapie

Evaluare psihologică

Evaluarea psihologică reprezintă o examinare care cuprinde mai multe ședințe de culegere ale unor informații legate de persoana care cere sprijinul psihologului. De regulă, acest demers se face de către psihologul clinician, consilierul sau psihoterapeutul care are în specializarea sa și abilitățile de evaluare psihologică, cu scopul de a răspunde la anumite întrebări și de a face predicții legate de cauzalitatea anumitor comportamente specifice.

O evaluare psihologică poate oferi informații utile cum ar fi:

Cum nevoile oamenilor sunt diferite, în cadrul On Institute folosim teste psihologice standardizate precum ASEBA (Sistemul Achenbach al Evaluării Bazate Empiric), ABAS (Sistemul de Evaluare al Comportamentelor Adaptative) și PDSQ ( Chestionarul de screening și diagnostic psihiatric ) și metode non test cum ar fi observația clinică, interviul, anamneza. De asemenea, folosim și metodele proiective, precum testul persoanei, testul arborelui, testul familiei, testul aperceptiv-tematic sau fabulele Duss, în funcție de ceea ce se dorește a fi observat.

Evaluările se pot desfășura atât în școli și grădinițe, cât și în cabinet sau în mediul familiei. În urma acestora, specialiștii noștri îți pot recomanda tipul de terapie potrivit pentru tine și/sau pentru copilul tău, precum și un plan de intervenție adaptat caracteristicilor și abilităților individuale.

Servicii

Articole

Psihoterapeuți care oferă acest serviciu:

Iulia Adelina Bardar

Consilier psihologic, Psihoterapeut

Mara Crăciunescu

Psiholog Clinician,
Psihoterapeut în formare

Iulia Adelina Bardar

Mara Crăciunescu