Mara Crăciunescu

Psiholog Clinician
Psihoterapeut în Psihoterapia Integrativă a Traumei, Psihoterapie prin joc și Dramaterapie

Specializări

  • Evaluare Psihologică
  • Psihotraumatologie și asistare psihologică
  • Psihoterapeut prin joc și dramaterapie
  • Psihoterapia Integrativă a Traumei

Experiența de lucru cu copiii și adulții mă modelează, educă și stârnește să aprofundez și să adaug mereu ceva diferit, ingenios, original. Cred în resursele noastre interioare.

Mara Crăciunescu

Psiholog Clinician
Psihoterapeut în Psihoterapia integrativă a Traumei, Psihoterapie prin joc și Dramaterapie

Specializări

  • Evaluare Psihologică
  • Psihotraumatologie și asistare psihologică
  • Psihoterapeut prin joc și dramaterapie
  • Psihoterapia Integrativă a Traumei

Experiența de lucru cu copiii și adulții mă modelează, educă și stârnește să aprofundez și să adaug mereu ceva diferit, ingenios, original. Cred în resursele noastre interioare.

Mara Crăciunescu

Psiholog Clinician
Psihoterapeut în Psihoterapia Integrativă a Traumei, Psihoterapie prin joc și Dramaterapie

Specializări

  • Evaluare Psihologică
  • Psihotraumatologie și asistare psihologică
  • Psihoterapeut prin joc și dramaterapie
  • Psihoterapia Integrativă a Traumei
Experiența de lucru cu copiii și adulții mă modelează, educă și stârnește să aprofundez și să adaug mereu ceva diferit, ingenios, original. Cred în resursele noastre interioare.

Servicii oferite

  • Ateliere de dezvoltare personală
  • Psihoterapie individuală
  • Evaluare psihologică
  • Grupuri de suport
  • Psihoterapie copii și adolescenți

Abordare Terapeutică

Abordarea mea este influențată de comunitatea în care activez, cărțile pe care le întâlnesc în drumul meu, dar și dezvoltarea personală continuă. Îmi place ca în lucrul cu oamenii să aduc claritate înainte de a începe un demers terapeutic. Fac asta prin a evalua, acolo unde este cazul, natura blocajelor psihologice pe care oricine le poate avea la un moment dat.

În practica mea, pe lângă partea de evaluare, acord o importanță la fel de mare și procesului psihoterapeutic, abordare care este influențată atât de psihoterapia integrativă a traumei, cât și de maniera ludică și creativă adusă de terapia prin joc și dramaterapie.

dezvoltare personala nou

Atât evaluarea, cât și psihoterapia, mi se par indispensabile și mă ocup în fiecare zi ca ele să ajute clienții în descoperirea resurselor lor interioare și exterioare, și care în final să regleze ceea ce îi limita.

Îmi place să folosesc jocul, în special în relație cu copiii, deoarece, într-o manieră experiențială, ele pun în contact persoana cu corpul, resursele, partea ludică și creativă, scoțând astfel la iveală structuri inconștiente necesare în parcursul terapeutic.

Ca psihoterapeut în psihoterapia integrativă a traumei, îmi place sa mă concentrez pe înțelegerea și depistarea mecanismelor de supraviețuire, pe efectele și conștientizarea traumei asupra persoanei, procesarea acesteia și scoaterea cât mai mult în atenție a părții sănătoase care există în fiecare dintre noi.

Pregătire Profesională​

Încă din ultimul an de facultate am început să lucrez cu copiii diagnosticați cu tulburare din spectrul autist și să colaborez cu un psihoterapeut și analist comportamental. Experiența cu copiii m-a modelat, educat și stârnit să aprofundez și să caut mereu ceva diferit, ingenios și original.

De atunci am integrat experiențe multiple atât prin activități de voluntariat, cursuri, timp dedicat cititului și dezvoltării personale, prin discuțiile cu oamenii, care sunt cea mai importantă resursă pentru mine, călătorit și prin expunere la provocări cu iz ridicat de aventură. Dacă ar fi să definesc tot acest parcurs, m-aș rezuma la delicatețe, originalitate, pasiune, asumare, limite, simplitate.

Lucrul cu copiii și părinții acestora în contexte diferite m-a încurajat să mă orientez către un alt serviciu și anume evaluarea psihologică, domeniu care mă provoacă și unde încerc să aduc calitate și claritate.

Întâlnirea cu specialiștii de la Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei a dat un glas intenției mele de a deveni psihoterapeut și o direcție ideilor legate de acest domeniu. De ceva timp îl aprofundez prin cursuri de specialitate și dezvoltare personală continuă.

Testimoniale

Întâlnirea cu Mara

Totul a început în anul 2015. Avea Bianca 3 ani și ceva. Era un copil activ, vorbăreț cu cei din familie, introvertit cu cei din afara familiei, timid…dar ceea ce ne-a făcut să mergem la Mara a fost faptul că toate sunetele pe care le pronunța erau anapoda. Era clar că avea nevoie de logopedie.

Așa a început aventura Biancăi în lumea sunetelor. La început era foarte timidă, nu avea idei, nu voia să vorbească despre activitățile împreuna cu Mara, parcă simțea că are un defect și îi era rușine cu el. De multe ori refuza să repete cuvântul sau fraza dacă nu înțelegeam ce spunea sau încerca sa spună ceea ce voia, dar cu alte cuvinte pe care credea ea că le pronunță mai corect. Se frustra foarte tare când nu o înțelegeam. Ușor, ușor a început să aibă încredere în ea, să repete cuvintele sau frazele pe care nu le înțelegeam și chiar începea să râdă și să glumească pe seama a ceea ce reușea să pronunțe.

După o perioadă ne-am dat seama că Bianca crescuse frumos, trecuse peste divorțul părinților, vorbea foarte corect, era foarte mândră de ea că putea pronunța sunetele corect și chiar era foarte creativă.

Deja întâlnirile ei cu Mara erau pentru că și le dorea. Erau ca două prințese care își beau ceaiul împreună și își povesteau cum și-au petrecut săptămâna care tocmai trecuse. Se jucau mult, de fapt așa a și învățat să pronunțe sunetele corect: jucandu-se. O joacă minunată, o joacă care a făcut un copil să aibă încredere în el, o joacă serioasă, din care a învățat să dea, să primească, o joacă din care a învățat că minciuna nu este cea mai bună opțiune….:))).

Acum Bianca este clasa întâi, iar acum două luni, până să fim nevoiți să stăm în izolare, mi-a spus că s-a jucat cu Mara “sfoara prieteniei” . Inițial am crezut că este un joc pe care Mara l-a propus, dar am aflat că Bianca imaginase acest joc, chiar frumos și creativ. Am fost și sunt foarte mândră de ea.

Mulțumesc Mara pentru tot. Ești minunată.

Abia aștept să ne revedem. Și Biancăi îi este dor de discuțiile de la ceai.
(Mama Bianca)

Pot spune cu inima deschisă că ziua în care eu și fiul meu am cunoscut-o pe Mara și am hotărât să începem procesul terapeutic cu ea a fost și va rămâne una dintre cele mai bune zile din viața noastră pentru care voi fi mereu recunoscătoare. Pentru că, odată cu acest moment, am pornit pe drumul cel bun spre vindecarea noastră. Pentru mine, ședințele de terapie cu ea sunt ca gura puternică de oxigen pe care o iei atunci când ai stat prea mult cu capul sub apă. Aerul acela care se duce direct în plămâni, te face să simți că trăiești din nou și apreciezi faptul că ești vie/viu. Nu doar că primesc o doză mare de empatie, că mă simt înțeleasă și acceptată, dar de câte ori plec din cabinet, simt că pot muta munții din loc, chiar dacă nu neapărat în ziua respectivă când probabil sunt încă răvășită.

Pentru fiul meu, Mara este o ancoră sau o vestă de salvare. Atunci când eu sunt prea copleșită și nu pot fi barca lui de salvare sau alinare, fiul meu știe că o poate suna pe Mara, iar apele se liniștesc din nou. ”Doar Mara mă înțelege!”, îmi spune uneori. Și-l înțeleg pentru că și eu simt uneori, că doar Mara mă înțelege. Cred cu tărie că Dumnezeu lucrează prin oameni, în cazul acesta, pentru mine și fiul meu, lucrează prin Mara.

Una dintre bucuriile mele mari este că ambii mei copii vor crește știind că a merge la terapie este un proces absolut normal și firesc pentru că sănătatea mentală este incredibil de importantă. Odată cu terapia și tot ce înseamnă acest proces de vindecare și de eliberare de toate mecanismele nesănătoase pe care le purtăm cu noi, copiii și nepoții noștri se vor putea bucura de o lume mai bună.
(Ana F., părinte)

O experiență minunată, utilă atât pentru fetița mea, cât și pentru mine, părintele. Pot spune că colaborarea cu Mara și Iulia – noi cu ele am colaborat – a îmbunătățit și viața de familie, am devenit mai perceptivi la emoțiile noastre. O experiență fructuoasă alături de oameni dedicați.
(A, mama )

Ne vedem cu Mara din februarie 2018, după o încercare eșuată la un alt cabinet. Cu pași timizi am intrat în cabinet și am stat de vorbă. Imediat ne-am dat seama că am întâlnit persoana potrivită pentru băiețelul nostru. Și așa a și fost, cei doi au rezonat din momentul în care s-au cunoscut. Mara a știut imediat cum să-l abordeze și cum să fie pe aceeași lungime de undă cu el. Ceilalți au vrut să-l catalogheze imediat cu autism, după ce am completat doar câteva chestionare. Însă Mara a avut răbdare și, după multe ședințe cu el, ne-a liniștit și ne-a transmis că, fiind un copil excepțional de inteligent, nu stă la fel de bine la partea socială, la interacțiunea cu cei de vârsta lui. Nu cred că ne vom opri în curând să ne vedem cu Mara, pentru că ne dorim ca el să reușească într-o zi să se integreze fără nicio dificultate în orice grup social, dificultate pe care și noi adulții o întâmpinăm uneori. De aceea, din toată inima, recomandăm serviciile Marei și ale celor de la On Institute.
(R, mama)

Contact

Scrie un email sau mă poți contacta telefonic.

Telefon

0741 137 857

Cabinet

Strada Diligenței, nr 7,
București

Email

mara.craciunescu@oninstitute.ro

Articole, ateliere și alte activități

Articole, evenimente, campanii, ateliere de dezvoltare personală și grupuri de suport

#CuEa

#CuEa este o campanie despre viaţa trăită în jurul depresiei. Ne propunem să explicăm mai bine ce înseamnă și ce poate să ducă la această depresie printr-o serie de prelegeri interactive, ateliere și grupuri de suport pentru cei care au pe cineva în jurul lor cu depresie sau care se confruntă cu tematica suicidului.

Articole

Momentan nu există articole disponibile.

Ateliere de dezvoltare personală

Momentan nu există ateliere de dezvoltare personală disponibile.

Campanii​

Momentan nu există ateliere de dezvoltare personală disponibile.

Evenimente

Momentan nu există ateliere de dezvoltare personală disponibile.

Grupuri de suport

FeminIntim

De ce FeminIntim ? Știai că femeile se plimbă mai des, mănâncă mai puțin, socializează…

Detalii