Ce înseamnă #CuEa?

banner1-mob
banner1-mob

#CuEa este o campanie despre viaţa trăită în jurul depresiei, un proiect care își propune psihoeducarea publicului larg în privința relaționării cu persoanele care suferă de depresie.

#CuEa este menită să îmbunătățească calitatea vieții, atât a celor care sunt afectați de depresie, cât și a celor aflați în jurul acestora prin mijlocirea accesului la resursele exterioare, prin implicarea activă și conștientizarea resurselor interioare ale fiecăruia.

#CuEa va facilita accesul oamenilor la informații concrete și practice legate de tulburările depresive, la formele de ajutor care pot fi oferite și noi strategii în abordarea persoanelor care suferă de depresie sau a celor cu risc suicidar.

#CuEa va oferi un spațiu în care fiecare să poată vorbi deschis despre asta, să primească sprijinul necesar și va facilita contexte în care oamenii să interacționeze prin oferirea de grupuri de suport și crearea unei comunități online care ne dorim să crească în timp.

1. Conferințele “Viața #CuEa”

Campania începe în luna martie printr-o serie de conferințe și ateliere lunare adresate celor care au în jurul lor o persoană care suferă de depresie – de la membri ai familiei, prieteni la colegi sau angajați. Conferințele vor avea o durată de o oră și jumătate, vor avea ca invitat un psihoterapeut specializat pe domeniul respectiv și vor fi urmate de câte două ateliere practice, a câte o oră și jumătate, în care să sedimentăm informațiile oferite și să punem bazele unor noi tehnici și strategii de abordare a persoanelor cu depresie.Deoarece locurile la conferință și ateliere sunt limitate, vă rugăm să vă înscrieți completând acest formular.De asemenea, pentru tematica conferințelor și atelierelor, precum și perioada de desfășurare, puteți accesa calendarul campaniei.

2. Grupuri de suport

Începând cu luna mai, dăm startul la două grupuri de suport, primul fiind orientat către persoanele care au în jurul lor pe cineva apropiat afectat de depresie, iar cel de-al doilea pentru cei care se confruntă cu tematica suicidului – fie au pierdut pe cineva drag, fie au persoane în jurul lor care au avut tentative de suicid. Grupurile de suport se vor întâlni bilunar, pe o perioadă de 6 luni. Pentru detalii despre desfășurarea acestora puteți urmări pagina de calendar sau puteți să ne scrieți pentru a vă putea anunța atunci când vom începe perioada de înscrieri. 
Găsiți mai multe detalii despre campanie aici, iar pentru calendarul desfășurării conferințelor, atelierelor și grupurilor de suport găsiți informații aici.