Despre noi

On Institute este o asociație non-profit care s-a înființat în anul 2015, fiind formată din 5 specialiști în domeniul psihoterapiei, evaluării psihologice și logopediei. Misiunea noastră este să aducem serviciile psihologice mai aproape de oameni, nu doar prin activitatea noastră zilnică în cadrul centrului nostru, ci și prin diferite proiecte sociale, informative și educative.

Am ales domeniul sănătății mintale pentru că ne dă ocazia atât să cunoaștem povești de viață și să participăm la rescrierea unor scenarii disfuncționale, cât și să spijinim crearea unor atitudini timpurii sănătoase.

On Institute este un loc deschis în care dorim să facilităm schimbarea individuală și socială. Aici, concentrăm toate cunoștințele și formările individuale și le combinăm cu pasiune, implicare și creativitate. Orientarea către resursele interioare ale oamenilor ne motivează zilnic să oferim servicii psihologice cu profesionalism și dedicare și să ne dezvoltăm continuu în domeniul psihologiei. Interesul către specificul fiecărui individ ne provoacă de asemenea, să avem o abordare originală și autentică, dar și să ne folosim de intuiție pentru a aduce o diferență sănătoasă în viața clienților noștri.

Oferim servicii diferite, de la psihoterapie individuală pentru copii și adulți, la cea de familie, logopedie, dezvoltare personală pentru copii, adolescenți și adulți, evaluare psihologică, consultanță și intervenție în lucrul cu copiii cu cerințe educative speciale, hipnoză și grupuri de suport.

Ne dorim să inspirăm către cunoașterea de sine și înțelegerea mecanismelor care ne veghează alegerile, astfel încât viața să fie un proces pe care îl coordonăm, nu unul care “ni se întâmplă”. De asemenea, este important pentru noi să îi încurajăm pe cei din jur să își formeze obiceiuri funcționale și perspective flexibile legate de situațiile prin care trec.

Misiunea noastră

Misiunea noastră este de a contribui împreună la dezvoltarea din punct de vedere psihologic a individului, dar și a societății. Punem accent pe sănătatea mintală, pe calitatea relațiilor cu ceilalți și pe schimbarea perspectivei asupra comportamentelor problematice și a dificultăților întâmpinate.

Integrăm specializări diferite și oferim asistență psihologică prin servicii precum psihoterapie, logopedie, evaluare psihologică, ateliere de dezvoltare personală și grupuri de suport. Ne dorim prin intermediul psihoeducației și al activităților organizate să aducem psihoterapia mai aproape de oameni.

Viziunea noastră

Credem în capacitatea fiecărei persoane de a deveni agentul propriei schimbări și de a descoperi resursele, atât interne, cât și externe, necesare acestui proces. Credem în oameni și în puterea lor de a depăși obstacolele și traumele și de a învăța să trăiască sănătos cu propriile experiențe de viață.

Pentru noi, relația terapeutică este baza procesului terapeutic. De aceea, este important să cunoaștem persoana care se află în fața noastră, să îi înțelegem nevoile individuale și să oferim un suport terapeutic adaptat fiecărui caz în parte.

Valorile noastre

Pentru a ne atinge obiectivele profesionale, ne ghidăm activitatea după următoarele valori:

Angajament
Ne adaptăm eficient la nevoile clienților.
Ne concentrăm atenția pe îndeplinirea obiectivelor terapeutice stabilite de comun acord cu clienții noștri.

Profesionalism
Pentru noi, asigurarea calității procesului psihoterapeutic este extrem de importantă.
Ne preocupă respectarea codului de bune practici, etica profesională și confidențialitatea.
Punem accentul pe responsabilitate în abordarea fiecărei persoane în parte.
Menținem această valoare nu doar în raport cu clienții noștri, dar și cu membrii echipei noastre, parteneri și colaboratori.

Originalitate
Este valoarea care ne ghidează în construirea de proiecte și generarea de noi idei.
Încurajăm echilibrul dintre amprenta personală, specializările individuale și menținerea contactului cu cele mai noi cercetări din domeniu.

Intuiție
Reprezintă pentru noi o prelucrare complexă a discursului clientului, prin ascultare activă, în baza expertizei dobândite.
În sens psihologic, ea este o funcție de bază a oamenilor, care implică capacitatea fiecărei persoane de a știi cum să acționeze înspre a-i fi bine.

Dezvoltare continuă
Ne concentrăm pe propria dezvoltare, prin cursuri și formări continue, dar și prin studiu individual.
Ne dorim să creștem calitatea serviciilor psihologice prin oferirea unui nivel de pregătire înalt.

Echipa noastră

Iulia Adelina Bardar

Consilier psihologic Psihoterapeut

Mihaela Bălan

Psihoterapeut

Mara Crăciunescu

Psiholog Clinician
Psihoterapeut în formare

Isabela Stanciu

Psihoterapeut

Adriana Tăslăvan

Logoped
Psihoterapeut în formare

Iulia Adelina Bardar

Consilier psihologic Psihoterapeut

Mihaela Bălan

Psihoterapeut
formare încheiată

Mara Crăciunescu

Psiholog Clinician Psihoterapeut în formare

Isabela Stanciu

Psihoterapeut
formare încheiată

Adriana Tăslăvan

Logoped
Psihoterapeut în formare