Psihoterapie

Psihoterapie individuală

Atunci când în viața copiilor sau a adolescenților apar anumite schimbări sau provocări, aceștia pot întâmpina dificultăți în a-și controla sau în a-și înțelege reacțiile. Emoțiile puternice pe care ei le resimt sunt deseori transpuse în comportamente și relații sociale neadecvate.

Psihoterapia copiilor și adolescenților vine în întâmpinarea acestor dificultăți prin observarea a ce se întâmplă în spatele problemelor emoționale, comportamentale și relaționale. În funcție de situație, aceasta poate implica terapie unu la unu, un grup de copii, o familie sau mai multe familii.

Rolul intervenției psihoterapeutice este de a-i ajuta atât pe copii și adolescenți, cât și pe familiile acestora să înțeleagă ce li se întâmplă și să găsească moduri sănătoase de adaptare. De cele mai multe ori accentul în psihoterapie se pune implicit asupra creșterii stimei de sine și autocunoașterii.

Cel mai adesea, în practică, părinții apelează la un psihoterapeut atunci când copiii sau adolescenții lor:

Psihoterapeuții On Institute abordează fiecare caz în parte în funcție de vârsta și caracteristicile copiilor, pe baza unei evaluări psihologice realizate la începutul ședințelor de terapie. Pentru aceasta apelează la comunicare, povești, joc, desen, construit, exerciții, jocuri de rol și dramaterapie.

Dacă există un aspect care te îngrijorează în legătură cu copilul tău sau ai dificultăți în a gestiona singur(ă) situațiile apărute în viața voastră, ne poți contacta pentru a-ți recomanda tipul de terapie potrivit pentru tine și familia ta.

Servicii

Articole

Psihoterapeuți care oferă acest serviciu:

Iulia Adelina Bardar

Consilier psihologic, Psihoterapeut

Mihaela Bălan

Psihoterapeut

Mara Crăciunescu

Psiholog Clinician,
Psihoterapeut în formare

Adriana Tăslăvan

Logoped, Psihoterapeut în formare

Iulia Adelina Bardar

Mihaela Bălan

Mara Crăciunescu

Adriana Tăslăvan