Grup de suport dedicat tinerilor adulți 19-26 de ani

Te-ai trezit în punctul în care societatea te etichetează oficial: 

Ești adult.

Este a fi adult tot ce ai visat sau așteptat? Imaginea societății asupra noțiunii de adult este una idilică. Adultul știe ce vrea și cum să obțină. Adultul este independent și responsabil. Adultul are un job stabil, un venit bun, o casă proprie și începe să își construiască o familie. Adultul are răspunsurile la toate întrebările. Adultul este matur și dezvoltat emoțional.

Toate acestea sunt însă mituri. Majoritatea dintre noi, ajunși la vârsta adultă, încă învățăm și încercăm să ne dăm seama ce înseamnă să fii adult și ce avem de făcut.. pas cu pas, experiență cu experiență. 

Poți da greș în a fi adult?

Și ce înseamnă dacă ai ajuns în acest punct însă nu te simți adult conform etichetei clasice? Ce înseamnă dacă încă nu știi pe ce drum să o apuci și te simți confuz sau pierdut? Este ceva anormal la tine? 

A fi uman în public, a-ți arăta anxietatea, fricile, emoțiile, nesiguranțele este încă un tabu. Și atunci devenim actorii din copilărie, care se joacă în continuare de-a adultul. Însă ce se ascunde sub masca aceasta? 

Nu stiu, nu vreau, nu pot, nu am chef, dar trebuie?!

 Este normal să te simți copleșit de responsabilități. Este normal să te simți dezamăgit sau să îți fie greu să te adaptezi. Și este la fel de normal să simți că ești puțin în afara normei acceptate social, indiferent de care este aceasta.

“Trebuie” este un cuvânt asociat frecvent vârstei adulte. Impulsul  de a urma un set de idei atunci când încerci să fii adult este unul puternic. Și este ușor să rămâi în capcana de a face ceea ce se presupune că trebuie să faci, unde totul este alb sau negru.

Pentru cine este potrivit acest grup?

Pentru că noi nu punem a fi adult într-un tipar, te invităm la un grup de suport care depășește limitele modelului clasic de “hai să discutăm despre probleme”. Te așteptăm să transformăm împreună experiența de a fi adult prin activități dinamice, interactive, personalizate. Și în special, te invităm să creem împreună un spațiu în care să te simți în siguranță să lași masca jos, să fii tu și adultul care se dezvoltă în tine. 

Ne adresăm ție, tânărului adult, celui care:

Când și unde au loc întâlnirile?

Care este taxa de participare?

Cine sunt facilitatorii?

Mihaela Bălan – Psihoterapeut individual, de cuplu și familie, specializat pe Psihotraumatologie și asistare psihologică

Adriana Tăslăvan – Psihoterapeut în terapie cognitiv-comportamentală și hipnoterapie

Acesta este un proiect marca Asociației On Institute. Pentru mai multe detalii despre noi, ceea ce facem și grupurile noastre de suport, intră pe site-ul www.oninstitute.ro sau contactează-ne pe pagina de facebook sau prin e-mail la contact@oninstitute.ro. 

Te așteptăm cu drag!

Pentru înscrieri completați formularul de mai jos până pe 20.11.2020:

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *