Grup de suport pentru persoanele care se află într-o relație de cuplu

Care este umbrela care vă adăpostește, ca și cuplu?

Probabil cu toții am auzit expresia “o relație necesită multă muncă”. Unii aleg să lucreze la acea relație de la început, alții așteaptă până când sunt la marginea iminentă a unei despărțiri, în timp ce alții și-ar dori să aibă timpul și energia necesară implicării în relație, însă “viața” intervine mereu între. 

La On Institute, credem că nu este niciodată prea devreme sau prea târziu să faci o schimbare, să înveți noi mecanisme de a face față dificultăților prin care treci, de a depăși barierele sau pur și simplu de a întări legătura cu partenerul. La fel ca o umbrelă pe timp de ploaie, psihoterapia este un instrument eficient pentru a înfrunta furtunile vieții și a construi relații profunde, împlinitoare.        

Majoritatea oamenilor aleg terapia atunci când se regăsesc la o răscruce de drumuri sau în urma unui eveniment important care a produs o schimbare majoră în viața lor. Printre motivele frecvente se numără incertitudinea de a rămâne sau nu împreună cu partenerul, decizia de a face următorul pas în relație, dificultatea de a găsi balanța între diferitele responsabilități și implicarea în relație sau pentru a face față unui episod de infidelitate. Indiferent de motiv, acest grup de suport te poate susține în a-ți exprima sentimentele și nevoile, a întări relația cu partenerul și a învăța mecanisme noi pentru a trece mai ușor peste zilele ploioase din viața voastră. 

De ce psihoterapie de grup?

Învățarea prin intermediul experienței împărtășite este puternică. Grupurile de suport se remarcă prin beneficiul de a regăsi persoane care trec prin experiențe similare, de a înțelege că nu ești singur(ă) și că există persoane care te pot înțelege, pot empatiza și te pot susține în acest proces. A face parte dintr-un astfel de grup îți permite să participi în exerciții care se realizează în perechi, fapt ce nu ar fi posibil în cadrul unui proces terapeutic individual. 

Acest grup este creat specific pentru persoane care își doresc să lucreze la relația lor, dar pentru care terapia de cuplu nu este o opțiune, partenerul nefiind disponibil pentru acest proces. La On Institute credem că o schimbare în tine se va oglindi și la persoanele din jurul tău. O relație este precum un sistem de roțite interconectate – dacă una dintre ele începe să se învârtă, întregul sistem începe să se miște în direcția aceea. 

Ce vei învăța?

Grupurile de suport sunt organizate astfel încât să îmbine discuțiile și teoria cu exerciții practice, aplicative pe teme variate precum:

Este această abordare potrivită pentru mine?

La On Institute, noi credem în adaptarea procesului terapeutic la nevoile și particularitățile fiecărei persoane în parte. De aceea, facilitatorul se va ocupa să înțeleagă interesele și întrebările tale și se va asigura ca acestea să fie incluse și adresate pe parcursul ședințelor. 

Împreună vom crea spațiu pentru a putea asculta toate vocile care doresc să fie auzite și vom rămâne deschiși la adaptarea tematicilor pentru a include alte subiecte de interes care pot apărea. Pentru a crea acest spațiu de siguranță și deschidere, limităm numărul de participanți la 10.    

Când și unde au loc întâlnirile?

Care este taxa de participare?

Costul total este de 960 de lei de persoană și include cele 8 ședințe

Cine este facilitatorul?

Mihaela Bălan – Psihoterapeut individual, de cuplu și familie, specializat pe Psihotraumatologie și asistare psihologică

Acest proiect este un proiect marca Asociației On Institute. Pentru mai multe detalii despre noi, ceea ce facem și grupurile noastre de suport, intră pe site-ul www.oninstitute.ro sau contactează-ne pe pagina de facebook sau prin e-mail la contact@oninstitute.ro

Te așteptăm cu drag!

Pentru înscrieri completați formularul de mai jos până pe 20.11.2020:


    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *